Advertentie
De wijde hemel
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 55 4 68 3 25 2 10 1 2

De wijde hemel

160

Rank 8674 Gelezen 165 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 58 Favoriet 19 Recensies 9
Literatuur & Romans Artikelen 3   Topics 0
De veertienjarige Susie Salmon is al in de hemel voordat De wijde hemel goed en wel begint. Het zijn de argeloze jaren zeventig, toen er nog geen foto's van vermiste personen op de televisie werden getoond. In 1973, het jaar waarin ze van de aardbodem verdween, geloofde men niet dat deze dingen werkelijk konden gebeuren, zo vertelt Susie ons.

Susie - een luchthartige maar vroegrijpe tiener - beschrijft de gebeurtenissen rond haar dood, en de vreemde nieuwe wereld waarin ze zich bevindt ('Ik wil u graag vertellen dat het hier prachtig is en dat ik voor eeuwig veilig ben, net als u ooit zult zijn. Maar in deze hemel speelt veiligheid geen rol, evenmin als, hoe aangenaam ook, de droge werkelijkheid.').

Met pijn en verlangen ziet Susie vanuit de hemel toe hoe ontreddering haar achterblijvende familie treft: terwijl haar vader ronddoolt om de vermeende moordenaar van zijn dochter op te sporen, verzint haar broertje in alle eenzaamheid een imaginair zusje en glijdt Susie's moeder langzaam weg van haar gezin. Maar gaandeweg blijkt dat er in Susie's afwezigheid ook een nieuwe kracht schuilt, die de breekbare familiebanden opnieuw en voorgoed met elkaar verbindt.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Oorspronkelijke titel
The Lovely Bones
Vertaald door
Molly van Gelder
Illustraties
Jan de Boer
Aantal pagina’s
345
Uitgeverij
Cargo
Eerste editie
12 september 2002
Laatste editie
02 september 2010
ISBN
9789023401780 , 9789023417989 , 9789023429432


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Salustia
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (9)

Keuze van de redactie
Eric Herni Boekverkoper

Onvoorstelbaar mooi

door: Eric Herni 3 likes

Literatuur of literaire thriller? Soms is het moeilijk om het verschil te definiëren, zo ook bij dit prachtige en zeer ontroerende boek van de Amerikaanse Alice Sebold. Het boek begint meteen met het meest gruwelijke dat de wereld en de maatschappij te bieden heeft: de dood van een kind.

“Mijn...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De wijde hemel

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.