Advertentie

Andy McNab

Artikelen 3 Spots 5 beschrijving bewerken

Andy McNab (Southwark, 1959) is het pseudoniem van Steven Billy Mitchell, een Britse bestsellerauteur en een voormalig agent van de SAS (Special Air Service). Het opschrijven van zijn ervaringen als lid van de SAS resulteerde in zijn succesvolle debuut en het grote verkoopsucces, Bravo two zero  (1993), dat onder dezelfde titel naar het Nederlands werd vertaald. Bravo two zero  werd het best verkochte oorlogboek aller tijden en verscheen in meer dan zeventien landen. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk werden meer dan 1,7 miljoen exemplaren verkocht. 

Zijn tweede boek, SAS-commando  (Immediate action, 1995), werd eveneens een kassucces en stond achttien weken lang aan de top van de bestsellerlijsten. Het boek bereikte een verkoop van 1,4 miljoen exemplaren in het Verenigd Koninkrijk. Daarna schreef McNab een groot aantal autobiografische non-fictieboeken en actiethrillers, waaronder een serie met Nick Stone, een voormalig SAS-agent. McNabs boeken zijn alle geïnspireerd op zijn ervaringen bij de Britse inlichtingendiensten. Een aantal van zijn boeken, waaronder het debuut Bravo two zero, werd succesvol verfilmd. McNab schreef samen met bekroond auteur Robert Rigby ook enkele young adults-actiethrillers, waaronder De jonge soldaat  (Boy soldier, 2005).

McNab werd geëerd met de Military Medal in 1980 en de Distinguished Conduct Medal in 1991, waarmee hij de hoogst onderscheiden soldaat van het Britse leger werd.

Nieuwste boek

In de vuurlinie - Andy McNab Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Meer over Andy McNab

Een gitzwarte wereld
18 november 2014 1 reactie
  Meer artikelen

Door lezers

Thriller Café / Kennismaking met Nick Stone - Total Control
25 februari 2018 8 reacties
Thriller Café / Nick Stone - Andy McNab
04 februari 2018
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken