Advertentie

Annet de Jong

Artikelen 4 Newsroom 1 Spots 1 beschrijving bewerken

Annet de Jong (Rotterdam, 1970) is een Nederlandse journaliste en auteur. Ze studeerde Engelse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Ze volgde een cursus crime fiction aan de universiteit van Newcastle en deed de postdoctorale opleiding journalistiek aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 2008 schreef ze haar eerste thriller, Vuurkoraal. Daarna volgden in snel tempo meer boeken. Bittervocht  (2012) is haar vierde thriller. 

Samen met journalist, parlementair verslaggever en auteur Dominique van der Heyde vormt ze een schrijversechtpaar, dat schrijft onder het pseudoniem Anna Levander. Vanaf 2014 besloten ze hun krachten te bundelen en publiceerden ze hun thrillerdebuut Morten, het eerste deel van de politiek georiënteerde Morten-trilogie. Deel twee, Mo, volgde in 2015. In datzelfde jaar sloten ze de serie af met M

De succesvolle trilogie wordt wel vergeleken met de Deense serie Borgen en de Amerikaanse serie House of Cards. Inmiddels zijn de theaterrechten van de serie verkocht aan theaterproducent Erwin van Lambaart. Hij wil Morten in het najaar van 2016 naar de theaters brengen. PV Pictures kocht de televisie- en filmrechten in 2015.

Nieuwste boek

Vaarwel - Annet de Jong Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Thriller Café / Wist je dat? # Nederland
25 februari 2017 8 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken