Cammie McGovern

Spots 1 beschrijving bewerken

Cammie McGovern (Evanston, Illinois, 1963) is een Amerikaanse auteur van romans voor volwassenen die ook bij young adults bleken aan te slaan. Op haar zevende verhuisde McGovern naar Los Angeles. Later studeerde ze aan de Stanford University in California, waar ze een Stegner Fellowshop voor creative writing volgde.  

In 2002 debuteerde ze met The art of seeing  (Ziende blind), een roman over twee zusjes die een nieuw evenwicht in hun relatie proberen te vinden. McGoverns tweede roman, Eye contact  (Oogcontact ) uit 2006 is een thriller en vertelt het verhaal over een negenjarig autistisch jongetje dat bij het lijk van een meisje wordt gevonden. McGovern kon zich als moeder van een autistische zoon als geen ander in het verhaal verplaatsen. Haar derde boek Buurtwacht  (Neighborhood watch, 2010) is ook een thriller en gaat over een vrouw die twaalf jaar onschuldig heeft vastgezeten voor de moord op haar buurvrouw.

McGovern schreef ook diverse verhalen die in een groot aantal tijdschriften werden gepubliceerd. Zij ontving hiervoor de Nelson Algren Award. 

Nieuwste boek

Door lezers

Readers Café / The Readers Recommend...
26 oktober 2020 6 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken