Advertentie

Carol Goodman

beschrijving bewerken

Carol Goodman (1959) is een Amerikaanse schrijfster, geboren in Philadelphia. Ze groeide op in Long Island. Al op jonge leeftijd was het duidelijk dat ze schrijfster zou worden: ze was amper negen toen ze haar eerste, negentig bladzijden tellende en met eigen tekeningen geïllustreerde verhaal schreef: The Adventures of the Magical Herd. Ze studeerde Latijn aan het Vassar College. Nadien oefende ze een tijd diverse en weinig voldoening schenkende administratieve functies uit. Tenslotte schreef ze zich aan de universiteit van Austin om haar kennis van het Latijn te perfectionneren. Later werd ze professor 'Creative writing' aan diezelfde universiteit.

Goodman debuteerde in 2002 met het alom geprezen Het meer van de meisjes, een wereldwijd vertaalde bestseller. De oorspronkelijke titel van dit book, The lake of dead languages, is veelzeggender. Goodman won in 2004 de prestigieuze Hammett Prize voor literaire thrillers voor De schaduw van mijn moeder.

Carol Goodman publiceerde ook enkele boeken onder de pseudoniemen Lee Caroll en Juliet Dark.

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken