Advertentie

Carsten Stroud

Artikelen 1 beschrijving bewerken

Carsten Stroud (1946) is een veelbekroonde Amerikaanse bestsellerauteur, journalist en non-fictieschrijver. Voordat hij zich op het schrijven richtte, was hij surfer en botenbouwer in Baja California en beroepsduiker bij het Amerikaanse leger.

In de Verenigde Staten is hij al jaren populair als auteur van true crime boeken; van een aantal werden de filmrechten aangekocht. Hij schreef een groot aantal thrillers, maar alleen zijn Niceville-trilogie, een horrorserie met een bovennatuurlijke twist, werd naar het Nederlands vertaald. Achtereenvolgens verschenen: De vermissing (Niceville, 2012), De terugkeer  (The homecoming, 2013) en De vernietiging  (The reckoning, 2014). Zijn boek Cuba strait  (2004) werd door Fidel Castro op de lijst van verboden boeken gezet. 

Stroud won tweemaal de prestigieuze Canadese Arthur Ellis Award. De eerste keer voor zijn debuut Sniper's moon (1991), de tweede keer voor Lizardskin  (1993).

Nieuwste boek

Niceville 3 - De vernietiging - Carsten Stroud Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken