Eimear Mcbride

Artikelen 1 beschrijving bewerken

Eimear McBride (1976) is in Liverpool geboren, maar bracht het grootste deel van haar jeugd in Tubbercurry en Castlebar, op het Ierse platteland. In 1994 verhuisde ze naar Londen, waar ze studeerde aan het Drama Centre.
Op haar zevenentwintigste, kort na de dood van haar terminaal zieke broer, schreef ze Een meisje is maar half af, dat bekroond werd met de Bailey's Women's Prize for Fiction (voorheen Orange Prize), de Geoffrey Faber Prize, de Goldsmiths Prize, de Desmond Elliott Prize en werd uitgeroepen tot Irish Novel of the Year. McBride woont sinds een paar jaar in Norwich met haar man en dochter, waar ze aan haar tweede roman werkt.

s in Liverpool geboren, maar bracht het grootste deel van haar jeugd in Tubbercurry en Castlebar door, op het Ierse platteland. In 1994 verhuisde ze naar Londen, waar ze studeerde aan het Drama Centre. - See more at: http://hollandsdiep.nl/auteur/?A_ID=4708#sthash.6ts0CtLm.dpuf

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken