Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

George R.R. Martin

Artikelen 42 Newsroom 11 Spots 62 beschrijving bewerken

George R.R. Martin (Bayonne, New Jersey, 1948) is een Amerikaanse bestsellerauteur in de genres high fantasy en sciencefiction. Daarnaast is hij scenarioschrijver en filmproducent. Hij studeerde journalistiek aan de Northwestern University. Later doceerde hij dit vak aan het Clarke College in Dubuque, Iowa, waar hij tot 1979 writer in residence was. Van 1973-1976 organiseerde hij schaaktoernooien.

Martin begon al vroeg met het schrijven van verhalen, die hij dan verkocht voor wat geld. Zijn eerste triomf had hij in 1970 toen hij 21 jaar oud was. The Hero  werd verkocht aan de grote uitgeverij Galaxy, waarna publicatie volgde. Daarna bleven waardering en succes hem achtervolgen. Van zijn hand verscheen het high fantasy-epos 'Het Lied van IJs en Vuur', waarop de razend populaire HBO-televisieserie Game of Thrones is gebaseerd. Wereldwijd werden er van deze legendarische reeks miljoenen boeken verkocht. De Fevre Dream  (Fevre dream, 1982) was Martins eerste uitstapje buiten het fantasygenre. In de loop de jaren verschenen onder meer in dit genre: De IJsdraak  (The ice dragon (2007) en Hunter's Run (2008).

Martin werd talloze malen bekroond, vooral voor zijn vele novelles. Een greep uit zijn prijzenkast: Locus Award (elfmaal), Hugo Award (viermaal), Nebula Award (tweemaal), en andere.

Laatste bewerking door hoid op 19/03/2019
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

De opkomst van de draak - George R.R. Martin Elio M. Garcia Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Meeleesclub november: Windhaven
31 oktober 2022 59 reacties
Scifi & Fantasy Club / Er zit muziek in fantasy
11 oktober 2019 8 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken