Advertentie
Gerard Nanne Auteur

Hebban-auteur


14 lezers volgen deze auteur

Gerard Nanne

Artikelen 1
Man 10-02-1949 gerard nanne

De Nederlandse thrillerauteur Gerard Nanne (Velsen, 1949) verhuisde in 1972 met zijn vrouw naar Bovenkarspel, West-Friesland. Vanwege zijn kennis van de streek is West-Friesland dan ook vaak het decor van zijn verhalen. Na een aannemersstudie werkte hij zestien jaar als zelfstandig ondernemer. Vanaf 1998 is hij zich gaan toeleggen op zijn grote passie: het schrijven van misdaadverhalen, waarvoor hij een opleiding volgde bij Script+ in Amsterdam.

In 2002 debuteerde hij met Het lied van de Lijster, dat zo goed werd ontvangen dat hij besloot om het schrijven door te zetten. In zijn debuut en een aantal boeken daaropvolgend, speelt het politieduo Benders & Van Es de hoofdrol. In Nannes zevende thriller, Het stille kwaad  (2008), introduceerde hij een nieuwe protagonist, de vrouwelijke rechercheur Jillian Blom. Buitenspel (2010), is zijn negende boek en een voetbalthriller. Hij schreef het samen met co-auteur Connie Harkema onder het pseudoniem Harkema Nanne.

Inmiddels verscheen in 2015 Nannes veertiende thriller: Dodenmis.

Nieuwste boek

De dochter van Maria Kalkman - Gerard Nanne Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Gerard Nanne

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Gerard Nanne


Gesponsorde boeken