De moord op Roos Landgraaf
Op een industrieterrein in Hoorn wordt vroeg in de ochtend het dode lichaam van de 19-jarige Roos Landgraaf gevonden. Ze is met geweld om het leven gebracht. Al snel richten de pijlen zich op de miljonairszoon Oscar Beltman. Hij was immers op de dag van de moord met Roos op stap en rond het tijdstip van overlijden nam hij afscheid van haar.
Voor het vaste onderzoeksteam, en de gelegenheidsrechercheur Rabia Basir, lijkt de zaak duidelijk. Beltman blijft echter volharden in zijn onschuld en bij gebrek aan wettig en overtuigend bewijs wordt hij weer vrijgelaten. Als hij enige tijd later bij een andere zaak betrokken raakt lijkt er voor Beltman geen ontkomen meer aan...
Toen ik de cover zag dacht ik even dat dit een non-fictie verhaal was, maar ik kon online niets vinden. De flaptekst sprak mij wel aan en ik ben dus meteen aan dit boek begonnen.
De moord op Roos vindt vrijwel meteen plaats en daarna maak je een klein sprongetje terug in de tijd. Je leest dan wat meer over het leven van Roos. Haar vader is eigenaar van een autogarage en Oscar, een miljonairszoon, komt in contact met Roos. Ze voelen meteen een klik en gaan samen op date. Dit allemaal een dag voordat het lichaam van Roos gevonden wordt.
Oscar wordt dus meteen als verdachte gezien, maar is hij werkelijk de dader? Rabia Basir zoekt samen met haar collega's uit wie Roos heeft vermoord. Wat is er precies die bewuste dag gebeurd?
De schrijfstijl van Gerard is fijn en de hoofdstukken zijn lekker kort. Het verhaal is vlot en makkelijk geschreven, dus dit zijn pluspunten. Het verhaal an sich is ook oké, maar ik vond het uiteindelijke plot toch een beetje 'mwah'. Ik had er iets meer van verwacht.
'De moord op Roos Landgraaf' vond ik zeker wel een aangename kennismaking met deze auteur, maar misschien had het toch wat spannender en onvoorspelbaarder mogen zijn.
Beoordeling: 3,0 ⭐