De zevende maan

Silvie Leest Silvie Leest
12 mrt 2026

Op een terras in Sardinië vieren commissaris Vito Strega, Eva Croce en Mara Rais de oprichting van een eenheid voor seriemoorden. Dan komt er een telefoontje dat hen abrupt terugroept naar het vasteland: in de moerassen van Lombardije is het lichaam van een jong meisje gevonden, vastgebonden en met een mysterieus masker op.

Het tafereel doet denken aan een oude, onopgeloste zaak uit Sardinië die Eva en Mara maar al te goed kennen. Terwijl de aanwijzingen zich opstapelen, rijst één onheilspellende vraag: jagen zij op de moordenaar, of jaagt hij op hen?

'De zevende maan' is het derde deel van deze serie en deze keer draait het om een jong meisje. Ze is dood in de moerassen gevonden en de situatie is erg vreemd. Ze heeft namelijk een mysterieus masker op.

Het team waar Eva en Mara werkzaam voor zijn, wordt op deze zaak gezet en ze doen er alles aan om de dader te vinden. Daarbij komt de vraag: waarom heeft het slachtoffer een masker op?

Dit derde deel heeft weer een heleboel verschillende verhaallijnen. Boven elk hoofdstuk staat precies waar het zich afspeelt. De opbouw is langzaam, maar blijft wel boeiend. Het enige wat ik soms lastig vond waren de namen. Er komen er nogal wat op je af, dus je moet je aandacht er goed bijhouden.

De hele tijd vraag je je af welke richting het verhaal op zal gaan én wat de moord met een eerdere vergelijkbare, onopgeloste zaak te maken heeft. De auteur neemt zijn tijd om alles te omschrijven en soms kan dit wat traag aanvoelen.

'De zevende maan' was voor mij uiteindelijk een interessant verhaal, maar... vergeleken met de andere delen was het ietsje minder sterk. Wel zijn de verdere ontwikkelingen van de personages interessant en leuk om te volgen.

Mocht je de voorgaande delen gelezen hebben, dan raad ik je dit verhaal zeker aan. Piergiorgio schrijft namelijk heel erg mooi en beeldend en dit deel mag dan zeker niet ontbreken!

Ik wil @awbrunathrillers heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!

Beoordeling: 3,5 ⭐️

Meer recensies van Silvie Leest