Noodsein
Annie Blunt heeft een onvoorstelbaar jaar achter de rug. Haar man is om het leven gekomen bij een aanrijding, en daarna veroorzaakte een van de kinderboeken waarop ze haar carrière als schrijver en illustrator heeft gebouwd een groot schandaal.
Wanhopig op zoek naar een nieuwe start verhuist ze met haar zoon Charlie naar een charmant stadje in de staat New York, in de hoop te kunnen herstellen. Maar Annies jaar zal nog erger worden.
Charlie verveelt zich in hun afgelegen nieuwe omgeving, dus hij is dolblij als hij een vergeten treinstel vindt in een afgesloten schuur op hun terrein. Annie is blij dat hij zich vermaakt, maar er is iets verontrustends aan zijn nieuwe speeltje.
Vreemde geluiden maken Annie ’s nachts wakker – ze zou zweren dat ze een trein hoort, maar er is in de buurt geen spoor te bekennen. En er gebeuren bizarre dingen in de omgeving.
'Noodsein' begint met een proloog in 2001 en deze bevat al meteen een duister sfeertje. Vervolgens is het boek opgedeeld in delen die je vanuit Annie en nog een ander personage leest.
Je leest over de dood van haar man en hoe ze uiteindelijk, samen met haar zoontje Charlie, tijdelijk naar een andere omgeving verhuisd. Alles lijkt goed te verlopen, totdat Charlie een oud treinstel vindt en vanaf dan gebeuren er opeens hele vreemde dingen...
Ondertussen lees je dan ook nog een andere verhaallijn en hier zitten best wat lugubere stukken in met de nodige spanning, en je komt meer achter de geschiedenis van het speelgoed. Want ja... het draait natuurlijk om de treintjes.
'Noodsein' vond ik heerlijk om te lezen, maar het is misschien niet voor iedereen weggelegd, aangezien het bovennatuurlijke elementen bevat. Zelf hou ik hier enorm van. Het is sowieso een heel bijzonder, spooky en mysterieus verhaal!
Als ik dan toch wat "kritiek" moet geven, dan had het verhaal misschien nog spannender omschreven kunnen worden, sommige momenten gingen namelijk erg snel. Daarbij weet ik ook niet zo goed wat ik van het einde moet vinden.
Door deze twee puntjes ben ik een halve ster gezakt met mijn beoordeling, maar het was zeker genieten en ik wil @boekerij heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!
Beoordeling: 4,0
Beoordeling: 4,0