Weg van hier
Frida en Gabriel waren ooit zo close dat ze elkaars zinnen konden afmaken, maar na een onbeschrijflijke tragedie een paar jaar terug zijn ze uit elkaar gegroeid. Nu willen ze proberen hun band te herstellen en spreken ze af in een luxe resort in de woestijn van Utah. Het lijkt een goed plan, totdat een van de andere gasten dood wordt aangetroffen.
Wanneer de lokale politie arriveert en de verdenking op Gabriel valt, rakelt dit bij Frida herinneringen op aan hun jeugd in een sekte in New York State, hun dramatische ontsnapping en de tragedie die later volgde.
Frida heeft altijd in Gabriels goedheid geloofd, maar tegelijkertijd weet ze als geen ander dat mensen je onaangenaam kunnen verrassen. Zelfs degenen die het dichtst bij je staan.
'Weg van hier' draait om Frida en Gabriel. Ze hebben elkaar jaren niet gezien, maar zijn nu samen in een luxe resort om hun oude, innige band weer te herstellen. Maar dan wordt iemand dood aangetroffen en de situatie lijkt verdacht...
Heden en verleden wisselen elkaar af en hierdoor lees je ontzettend veel over het vroegere leven van Frida en Gabriel. Ik ga hier niet teveel over spoileren, maar een sekte speelt een enorm grote rol.
In het heden hebben ze met het vreemde overlijden van een gast uit het resort te maken en men denkt dat Gabriel er iets mee te maken heeft. Frida weet niet goed wat ze van de hele situatie moet vinden en ze hoopt dat Gabriel onschuldig is...
Dit verhaal is langzaam opbouwend. Je leest heel veel over de twee personages en hun verleden en dit werd erg goed op papier overgebracht. Ik vond het boeiend en was benieuwd wat de sekte met het heden te maken kon hebben, aangezien dat ook een hele grote rol speelt.
Het wordt niet heel erg spannend en ik denk dan ook dat de meningen over dit verhaal behoorlijk verdeeld zullen zijn. Zelf bleef ik het boeiend vinden, ook al gebeuren er niet heel veel dingen. Op de een of andere manier hangt er de hele tijd een mysterieuze, grimmige sfeer en hierdoor wilde ik blijven lezen.
Ik kan wel zeggen dat ik 'Weg van hier' prettig vond om te lezen en het was zeker een apart verhaal, dus heel erg bedankt voor het recensie-exemplaar @spannendeboeken!
Beoordeling: 4,0
Beoordeling: 4,0