Het beste bod

Silvie Leest 26 februari 2026
Na elf verloren biedingen in de jacht op een woning in de populairste buitenwijken van Washington krijgt Margo een tip over het perfecte huis dat over een maand in de verkoop komt.

Ze wil wanhopig graag ontsnappen aan het krappe appartement waar ze met haar man Ian woont, dus moet en zal ze dit huis in bezit krijgen voor het op de markt komt.

Het begint met het stalken van de eigenaren en een beetje rondneuzen op hun terrein. Maar langzamerhand raakt Margo geobsedeerd en beseft ze dat niets haar nog zal tegenhouden om haar droomleven te verwezenlijken…

Ik las dat er een film kwam van dit boek en dat heel veel mensen enthousiast waren, dus natuurlijk kon ik dit verhaal niet aan mij voorbij laten gaan.

In 'Het beste bod' maak je kennis met Margo. Samen met haar partner is ze op zoek naar een nieuwe woning, maar daarmee hebben ze tot op heden weinig succes. Totdat Margo te horen krijgt dat er binnenkort een geweldig huis op de markt komt. En vanaf dan gaat het eigenlijk mis...

Margo is namelijk meteen heel erg enthousiast over deze nieuwe kans en ze wil er dan ook alles aan doen om deze woning te bemachtigen. En ja... dan bedoel ik ook ECHT alles.

Margo begint namelijk obsessief te raken en ze begint de huidige eigenaren te stalken. Ik verraad er niet teveel over, maar ze gaat steeds een stapje verder...

Het begon erg goed voor mij en ik wilde graag lezen hoe ver Margo daadwerkelijk zpu gaan. Toch vond ik het niet heel erg spannend worden en eigenlijk vond ik het zelfs een beetje "too much" en onrealistisch (maar dat kan natuurlijk ook gewoon aan mijzelf liggen).

Het gaat voornamelijk over het vreemde gedrag en de keuzes van Margo. Kan natuurlijk heel erg interessant zijn, maar ik merkte dat "Het beste bod" en ik niet helemaal een match waren. Jammer... Maar gelukkig zijn er heel veel mensen enorm positief over dit verhaal, dus mocht je twijfelen... ga het gewoon lezen en wie weet bevalt het jou enorm!

Beoordeling: 3,0

Meer recensies van Silvie Leest