Niemand mag het weten

Silvie Leest 26 februari 2026
Emma vertelt niet graag over haar verleden. Haar man Nathan weet alleen dat haar ouders zijn overleden, en dat ze haar zussen al jaren niet heeft gesproken. Maar dan verliest Nathan zijn baan en moeten ze noodgedwongen hun appartement verlaten terwijl Emma zwanger is.

Alleen Emma’s geheimen kunnen nog een uitweg bieden: zij is, samen met haar zussen, nog steeds de eigenaar van haar ouderlijk huis. Het statige huis lijkt een ideaal onderkomen, totdat blijkt dat Emma’s ouders daar om het leven zijn gekomen. En het gerucht gaat dat Emma hun dood op haar geweten heeft.

Het stadje waar Emma is opgegroeid wordt opgeschrikt door haar terugkomst. Ze zoekt met moeite toenadering tot haar zussen, maar alles wat onuitgesproken is gebleven zal hen opnieuw in gevaar brengen. Kan Emma zich verzoenen met haar familie, voordat zij haar toekomst kwijtraakt?

Dit verhaal begint met een interessante inleiding uit het verleden. Hierdoor krijg je als lezer meteen zin om verder te lezen. Bij elk hoofdstuk wordt aangegeven vanuit welk personage je het leest en of dat in het heden of verleden is.

Je leest onder andere vanuit Emma en haar twee zussen, waarbij Emma de hoofdrol heeft. De ouders van deze drie meisjes zijn vroeger bruut aan hun eind gekomen in hun eigen huis en nu trekt Emma, samen met haar partner Nathan, weer in datzelfde huis... Oude herinneringen komen weer boven water.

Tot op de dag van vandaag weet nog steeds niemand wat er met de ouders gebeurd is. Iedereen dacht dat Emma achter de moorden zat, maar is dat ook echt zo? Door middel van de sprongen naar het verleden, worden dingen duidelijker en lees je steeds meer over de onderlinge relaties en gebeurtenissen.

Vooral het eerste gedeelte vond ik erg interessant. Helaas kreeg ik uiteindelijk niet het "wauw" gevoel. Wel vond ik de afwisseling van personages erg fijn en ook de sprongen in de tijd waren een interessante toevoeging. Toch merkte ik dat ik iets miste, misschien hoopte ik op meer spanning, of dat ik er meer in meegetrokken werd.

'Niemand mag het weten' is sowieso een prima thriller om eens gelezen te hebben en ik wil @boekerij dan ook heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!

Beoordeling: 3,5

Meer recensies van Silvie Leest