De raaf

Silvie Leest 02 februari 2026
Op een lentenacht wordt een jonge moeder doodgeschoten aangetroffen in haar villa in een chique buurt in Stockholm. Rechercheur Sakka Pienni en haar onderzoeksteam krijgen de zaak toegewezen en komen al snel terecht in een web van familiegeheimen, leugens en onbetrouwbare alibi's.

Terwijl de moordenaar meer slachtoffers maakt, wordt Sakka achtervolgd door herinneringen aan haar jeugd in het hoge noorden. Ze probeert uit alle macht een groot geheim te verbergen, dat zowel haar persoonlijke leven als haar carrière kan vernietigen. Ondertussen komt ze echter geen stap dichter bij de moordenaar en dreigt ze haar zelfcontrole te verliezen...

'De raaf' is het eerste deel van een nieuwe serie en in dit deel maak je kennis met rechercheur Sakka Pienni. Ze raakt betrokken bij een zaak waarin een jonge moeder doodgeschoten is. Er zijn veel vragen rondom deze mysterieuze dood.

Het blijft niet bij dit ene slachtoffer, want niet veel later valt er weer een dode. Maar ook hierbij is heel veel onduidelijkheid. Is deze persoon slachtoffer geworden van dezelfde moordenaar? En wat is het motief van deze dader?

Ondertussen leer je natuurlijk ook Sakki steeds beter kennen en ik vind haar een erg interessant personage met haar boeiende geheim. Daarbij komen dan ook nog de interessante moordzaken en ik wilde dan ook graag verder lezen.

'De raaf' is voor mij persoonlijk een geslaagd eerste deel! De schrijfstijl van deze auteur vond ik heel erg fijn en het verhaal las gewoon ook ontzettend lekker weg! Ik had het dan ook in een aantal uurtjes gelezen.

Mocht je zin hebben in een nieuwe Scandinavische serie, dan raad ik je dit eerste deel zeker aan!

Verder wil ik @harpercollins_holland heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!

Beoordeling: 4,0

Meer recensies van Silvie Leest