Het eiland
Mirjam is verrast wanneer haar halfzus Nia haar uitnodigt voor haar Girls Only verjaardagsfeest op Tallholmen, het Zweedse eiland waar ze als kinderen hun zomers doorbrachten. Na een jaar zonder contact lijkt dit dé kans om hun band te herstellen.
Maar het eiland draagt sporen van het verleden, en de relatie tussen de zussen is complex. De aanwezigheid van Nia’s controlerende echtgenoot werpt een schaduw over de avond. Wat begint als een ongemakkelijke hereniging, verandert langzaam in een beklemmende confrontatie met oude wonden en verborgen dreiging.
Wanneer de nacht valt en de spanning tussen de zussen oploopt, blijkt dat het gevaar dichterbij is dan Mirjam ooit had kunnen vermoeden.
'Het eiland' draait om halfzussen Mirjam en Nia. Eerst lees je over Mirjam en hoe ze is opgegroeid. De auteur neemt de tijd om alles goed te vertellen. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van haar thuissituatie en haar uiteindelijke band met Nia.
Je leest veel over hun jeugd, vriendschap en de verschillende liefdes die hen passeren. Hierdoor voelt het niet meteen als een thriller aan. Mirjam heeft al een jaar geen contact meer met Nia, maar... dan krijgt ze na plotseling een uitnodiging van Nia. Ze wil haar verjaardag op het eiland vieren en Mirjam besluit erheen te gaan.
Hier vindt dan een gebeurtenis plaats die ik niet aan zag komen en ik dacht: "Wow, dit kan best een hele gave thriller worden". Helaas... het is echt veelbelovend en ik was enorm benieuwd hoe dit verhaal zich zou gaan ontwikkelen.
Alleen... het kwam maar niet! Er wordt heel veel gebruik gemaakt van dialogen en dit haalde voor mij de spanning weg. De nadruk lag namelijk niet echt op de spannende gebeurtenis. Jammer! Naar het einde toe is er dan wel weer wat meer actie en wordt het soms nog wel eventjes spannend, maar niet zo erg als dat ik stiekem gehoopt had.
Ik voelde dus een lichte teleurstelling, zeker omdat dat ene stuk echt shocking was en ik hoopte alsnog op een verrassend einde of een hele grote plottwist. Op zich was 'Het eiland' dus oké, maar het kon mijn verwachtingen niet helemaal waarmaken.
Beoordeling: 3,0 ⭐️