Schaduwzusjes

Silvie Leest 02 februari 2026
(Let op: kan spoilers bevatten!)

Het was al erg genoeg voor Chelsea dat haar overleden tweelingzus steeds op bleef duiken. Maar nu is Angelica echt te ver gegaan: ze heeft Chelsea’s lichaam overgenomen en Chelsea in de Schaduwzijde opgesloten.

Chelsea moet toekijken hoe Angelica haar leven verwoest, haar beste vriendin bedreigt en zich aansluit bij haar grootste vijanden. Ze dacht altijd dat Angelica een goede zus was, een onschuldige zus.

Maar nu Angelica de touwtjes in handen heeft, is het heel duidelijk: Angelica is een slechte zus. En iemand moet haar tegenhouden.

'Schaduwzusjes' is het vervolg op 'Bloedzusjes' en in het eerste deel zijn er een heleboel dingen gebeurd tussen Chelsea en haar tweelingzus Angelica.

En nu zijn de rollen omgedraaid. Chelsea leeft in de Schaduwzijde en Angelica heeft haar rol in het echt leven overgenomen. Maar hoe lang kan ze iedereen voor de gek houden?

Het verhaal gaat eigenlijk meteen verder met waar 'Bloedzusjes' eindigde. Angelica heeft het lichaam van Chelsea overgenomen en ze is van plan om hele slechte dingen uit te gaan voeren.

De hoofdstukken wisselen af tussen Angelica en Chelsea. Je voelt de onmacht van Chelsea en ze wil er alles aan doen om haar slechte zus tegen te houden, maar dat valt allemaal nog niet mee vanuit de Schaduwzijde.

Voor de jeugd zal dit zeker weer een geslaagd verhaal zijn, want de nodige spanning is zeker aanwezig. Ook ik vond dit zeker weer een leuk verhaal om te lezen, vooral als je het vanuit de belevenis van de jeugd leest. Deze verhalen vergelijk ik dan ook steeds met de Kippenvel reeks. Heerlijk dus!

Ik kijk nu al uit naar een volgend verhaal van deze Horrorland reeks, want het geeft mij toch steeds een gevoel van jeugdsentiment!

Verder wil ik @kluitman / @horror_kluitman heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!

Beoordeling: 3,5

Meer recensies van Silvie Leest