Een van ons

Silvie Leest Silvie Leest
30 mrt 2026

Het had het perfecte weekendje weg moeten worden. Zes vrouwen reizen voor een vrijgezellenfeestje naar een zonovergoten Grieks eiland om Lexi’s aanstaande bruiloft te vieren. Door het prachtige uitzicht op de oceaan en het nabijgelegen dorpje met de pittoreske taverna en idyllische witte huizen lijkt de vakantie bijna te mooi om waar te zijn.

Op de eerste avond wordt er nog gelachen en gedanst onder de sterren, maar langzaamaan vallen de maskers af. Iedereen heeft iets te verbergen. Iemand is vastbesloten ervoor te zorgen dat Lexi’s huwelijk nooit voltrokken wordt – en een van hen zal het eiland als moordenaar verlaten.

Dit verhaal wordt vanuit zes personages verteld, het kan dus in het begin een beetje verwarrend overkomen, maar de auteur neemt uitgebreid de tijd om je de personages te laten kennen.

Het verhaal draait natuurlijk om Lucy, de vrouw die binnenkort gaat trouwen. Maar eerst is er nog het vrijgezellenfeestje op een Grieks eiland. Eenmaal daar lijkt alles fantastisch te verlopen en iedereen geniet van het weer en de omgeving. Maar al snel voel je dat hier verandering in gaat komen.

Zo blijkt iedereen namelijk geheimen te hebben en de vriendinnen beginnen zich vreemder en achterdochtiger te gedragen. Er blijken dus nog veel meer dingen te spelen en is het wel werkelijk zo gezellig samen?

Ik vond dit een leuk boek om te lezen. Het duurt wel even voordat je iets van spanning voelt, wanf eerst leer je de personages dus allemaal uitgebreid kennen. Je voelt als lezer wel dat er vreemde dingen aan de hand zijn, maar wat is de connectie van dit alles?

Naarmate het verhaal vordert, wordt alles duidelijker en richting het einde neemt de spanning flink toe. Het is dus niet een thriller waarbij je continu op het puntje van je stoel zit, maar het leest erg vlot en alle personages vond il interessant!

Ik wil @boekerij dan ook heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!

Beoordeling: 4,0 ⭐️

Meer recensies van Silvie Leest