Vlijmscherp
Het gezin Stern wordt meegesleurd in een nachtmerrie wanneer de beste vriend van vader Alexander wordt vermoord. Niemand begrijpt waarom. Elke vorm van logica en motief ontbreekt. Als er dna wordt gevonden en het net zich om de dader sluit, rukt een onverwachte bekentenis het gezin uit elkaar.
Boaz en Billie horen jarenlang niets van hun vader. Tot Alexander plots opduikt in de koffietent waar Billie werkt. Hij wil haar waarschuwen, maar verdwijnt weer voor hij iets uit kan leggen. Met gevaar voor eigen leven ontdekt Billie de allesverwoestende waarheid.
In deze thriller maak je kennis met het gezin Stern. Lily en Alexander Stern hebben twee kinderen, Boaz en Billie, en alles lijkt prima te gaan. Totdat Mark, de beste vriend van Alexander, opeens dood wordt gevonden. Hij is overduidelijk vermoord.
Ik kan niet teveel verraden, maar uiteindelijk leidt deze moord tot een verschrikkelijke gebeurtenis binnen de familie Stern en het rukt ze uit elkaar. De opbouw hier naartoe was prettig en goed geschreven. De auteur neemt goed de tijd om je de personages te leren kennen.
Daarna zit er een grote sprong in het verhaal en dan duikt Alexander opeens weer op. Billie weet niet wat ze moet denken, maar het lijkt erop dat haar vader haar voor iets wilde waarschuwen, maar wat?
Ondertussen hebben Boaz en zij ieder hun eigen leven opgebouwd, maar alles staat nu op zijn kop en de spanning neemt weer toe.
'Vlijmscherp' is een vlot geschreven verhaal. Wel had ik al vrijsnel door hoe het ongeveer in elkaar zou steken, maar het had alsnog een redelijk verrassend plot met een uniek onderwerp, dus dat waren sowieso pluspunten.
Ook vraag je je als lezer af hoe het nou precies met de vermoorde Mark zit en waarom hij dood moest. Ik had dus al een vermoeden qua dader, maar toch bleef het boeiend.
Door dit puntje schommelde ik wel een beetje met mijn beoordeling, maar desondanks was het zeker een vermakelijke thriller! Wel vond ik het einde opeens een beetje snel en makkelijk gaan, maar dat terzijde.
Ik wil @decrimecompagnie / @awbrunathrillers heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar en morgen lees je bij @juliesboekenkast een nieuwe recensie!
Beoordeling: 3,5/4,0 ⭐️