Gerard van Gemert

Artikelen 4 beschrijving bewerken

Gerard van Gemert (Weesp24 december 1964) is een Nederlandse schrijver van jeugdboeken. Het steeds terugkerende thema in de boeken van Van Gemert is sport. In de meeste boeken wordt het voorwoord geschreven door een bekende Nederlander die direct of indirect te maken heeft met de sport waar het boek hoofdzakelijk over gaat. De boeken van Gerard van Gemert worden uitgegeven door de Belgische uitgever Clavis. In 2012 schreef Van Gemert zijn eerste verhaal in de geheim-serie voor uitgever Leopold.

Van Gemert is bekend geworden met de serie De Voetbalgoden over de voetbalvrienden Stijn en Storm, waarvan inmiddels elf delen zijn verschenen. De Hockeytweeling is een serie over hockey, waarin de tweeling Zahra en Nikki de hoofdrol spelen.Allsports Academie is de derde serie, waarin diverse sporten centraal staan. De rode draad in deze verhalen is een academie waar jonge, zeer talentvolle sporters hun studie kunnen combineren met hun sport.

De Voetbalgodenserie is inmiddels vertaald naar het Spaans en Portugees.

Samen met zijn vast illustrator Mark Janssen maakt Van Gemert ook prentenboeken over voetbal. De verhalen gaan over een voetbalzevental met spelers die allemaal uit een ander land komen. Dit jaar komt het derde deel uit. Deze serie is vertaald naar het Deens, Italiaans, Spaans, Portugees en Catalaans.

Van Gemert is getrouwd en heeft een dochter uit een eerder huwelijk. Zijn echtgenote heeft uit een eerder huwelijk een zoon en twee dochters.

Bron: Wikipedia. 

Nieuwste boek

Meer over Gerard van Gemert

Sportboeken voor de kleintjes
23 april 2015 1 reactie
De inspiratie ligt op straat
05 november 2014
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken