Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Eilandgeheimen

Ton Jansen 24 oktober 2023
Gerard van Gemert is een echte veelschrijver. Talloze boeken, diverse in serievorm, zijn er al verschenen. Sport speelt vaak een grote rol in zijn boeken. In dit zevende boek uit de serie 'Eiland geheimen' is dat ook - heel fragmentarisch- het geval.
De hoofdpersoon in deze jeugdthriller is Tibo die zijn geheugen kwijt is als hij op Texel bij zinnen komt. Er is iets vreselijks gebeurd, maar Tibo heeft geen enkele notie wat zich heeft voorgedaan.
Klasgenote Zoë is verdwenen en in eerste instantie wordt gedacht aan vermissing, maar later blijkt zij dood te zijn. Tibo wordt van diverse kanten aangemerkt als dader, zelfs door zijn goede vriend Dennis. Tibo wil per se weten wat er is gebeurd. Hij onderzoekt dat en vermoedt zelfs dat zijn vader erbij betrokken is. Als Tibo door twee mannen wordt bedreigd , moet hij van zijn bedreigers zich gaan aangeven bij de politie, want een mes met bloed en DNA van Zoë ligt bij hem thuis.
Timo gaat met Marcia, zij heeft Zoë als laatste gezien in gezelschap van iemand, verder speuren. Hij zoekt weer contact met vriend Dennis en zij ontdekken dat Zoë bepaalde afspraken maakte. Die vinden in een nog niet afgebouwd huis plaats. Dan begeven ze zich op glad ijs.
Van Gemert heeft een vlotte pen en schrijft goede jeugdthrillers die je makkelijk kunt vergelijken met |Mel Wallis de Vries, Margje Woodrow, Cis Meijer en Jennefer Mellink, om er zomaar, vrij willekeurig, een aantal te noemen.
De vormgeving is -zoals gewoonlijk bij uitgeverij Clavis, wat minder aantrekkelijk, maar het verhaal biedt ruim voldoende spanning om enkele uurtjes te verdwalen op een Waddeneiland.
Vier sterren, zeker gezien het feit dat minder gretige lezers hier ook uitgenodigd worden om een boek te pakken. Het is met 173 pagina's niet erg omvangrijk. Het omslag is donker en eigentijds en past goed bij de inhoud.
Zal dit boek op de volgende bestellijst van onze mediatheek zetten.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Ton Jansen