spannende (horrorachtige) jeugdthriller
De twee dames die schuilgaan achter de naam Sophie Wester hebben na goede boeken als 'Roadblock' en 'No fear' hun derde young adult-boek geschreven. Genre horrorachtige jeugdthriller.
Het verhaal is niet direct origineel te noemen . Ik herken diverse beschreven elementen van schrijvers zoals Maren Stoffen en Juultje van de Nieuwenhof (nu Juultje Koffeman) over Fright Nights en levend begraven. Dat laatste kwam ik ook tegen in een boek dat ik recenseerde voor NBD Biblion, het boek 'Gruwelijk spel'van Mirjam Hildebrand.
Doet dat afbreuk? Geenszins. Op de eerste plaats omdat veel lezers die andere boeken niet kennen en dit als stad alone lezen en het allerbelangrijkste: het is spannend.
De taal is erg afgestemd op jeugdige lezers en niet op oude knarren zoals ik. Ze kennen de jeugd goed, niet vreemd gezien hun achtergrond als ex-docenten Nederlands.
Een andere beoordelaar schreef - en dat mag uiteraard - dat het geloofwaardig is. Daar heb ikzelf iets ander gevoel bij. Het verhaal is qua locatie, gebeurtenissen en ontknoping gericht op een spannende leesbeurt.
Nine is namelijk dol op horrorfilms, maar haar vriendin Holly minder. Online komt Nine in contact met Locusta en Babadook. Ze vertrouwt de online contacten niet zo en gaat het tweetal persoonlijk ontmoeten. Als Locusta met een verhaal komt over Babadook (over opzetten van dieren en zelfs dierenseks) krijgt Nine een vreemd gevoel.
Uiteraard zit de vork toch anders in de steel.
Ik zal dit boek daarom ook aanbevelen bij mijn collega's, want ik denk en hoop dat ze dit (niet al te dikke boek) willen lezen.
Qua waardering hetzelfde als hun vorige jeugdthrillers: 4 sterren.
Uiteraard zit de vork toch anders in de steel.
Qua waardering hetzelfde als hun vorige jeugdthrillers: 4 sterren.