De wraak van mier

Ton Jansen 17 januari 2026
Ditmaal een boek voor heel jonge kinderen. Ik las het voor aan een van de kleinzonen, die overigens ook Vos heet. Ik kwam het tegen op een boekenpagina. Het is een kartonboek voor kleintjes vanaf ca. 2 jaar.

Vos gaat wandelen en heeft buikkrampen. Hij moet hoognodig poepen. Achter een dikke boom doet hij zijn behoefte. Hij voelt zich opgelucht, maar dan komt er een drol op pootjes op hem afrennen. Samen met de wasbeer zet hij het op een lopen. De drol kan hen niet bijhouden en neemt een duik in het vijvertje. Als de mier uiteindelijk bij de vos komt, ziet hij een hijgend dier, moe van het wegrennen. De mier heeft een goede oplossing: neem een duik in het vijvertje.

Een grappig verhaal voor de kleinsten. De tekst is redelijk summier. Er is een pagina met iets meer tekst. De tekeningen zijn gestileerd en zonder belijning. goed op maat van de doelgroep.

Ik mag nog kartonboekjes recenseren voor NBD/Biblion. Niet dit overigens, maar het is wel een van de leukere kartonboeken.

Wandelende drollen doen het altijd goed.

Vier sterren voor dit speelse en ondeugende boekje.

Meer recensies van Ton Jansen