Advertentie

Helen Vreeswijk

Artikelen 19 Spots 7 beschrijving bewerken

Helen Vreeswijk (Den Haag, 1961 - 2016) was een Nederlandse auteur van misdaadverhalen voor jongeren. In haar boeken speelde misdaad tegen en door jongvolwassenen een grote rol. De misdaadverhalen zijn vaak gebaseerd op waargebeurde verhalen over ontvoeringen, jeugdbendes, sektes, loverboys, stalkers en drugs. Om de verhalen spannend en begrijpelijk te houden, is een groot deel fictie. 

Eerder was Vreeswijk werkzaam bij de CRI (Centrale Recherche Informatiedienst), waar ze in 1986 als vingerafdrukdeskundige begon. Haar werk bij de recherche werd dan ook de grootste inspiratiebron voor haar boeken. Na een wat stroeve start, maakte Vreeswijk in 2006 haar grote doorbraak met Loverboys. Sindsdien is ze uitgegroeid tot een van de meest populaire auteurs van jeugdthrillers in Nederland en België. De auteur was ook bekend van haar lezingen op middelbare scholen en bij bibliotheken, waarbij ze de onderwerpen uit haar boeken naar voren laat komen. 

Haar voorlaatste boek Bloedbroeders werd in 2016 nog genomineerd voor de Hebban Award in de categorie Beste Young Adult. Ook leverde ze een bijdrage voor 3PAK, het geschenk van YA-boekenweek Literatour in september van dit jaar. Vermist is het laatste boek dat Vreeswijk schreef, waarmee ze een nieuwe weg insloeg. In september verscheen dit eerste deel in een nieuwe avonturenserie, die ze helaas niet af heeft mogen maken.

Nieuwste boek

3PAK 2016 - Mirjam Mous Alex Boogers ... Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Helen Vreeswijk

Dit was het nieuws #4: NS Publieksspam
04 november 2016 6 reacties
YA-schrijfster Helen Vreeswijk overleden
31 oktober 2016 11 reacties
  Meer artikelen

Door lezers

Liefde voor YA / Nederlandse Young Adult boeken #3
24 december 2018 12 reacties
Liefde voor YA / YA-alfabet: J
05 maart 2018 3 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken