Advertentie
Bloedbroeders
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 15 4 45 3 31 2 3 1 1

Bloedbroeders

95

Gelezen 117 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 79 Favoriet 4 Recensies 23
Thrillers & Spanning Artikelen 8 Lijsten 4 Spots 2   Topics 0

De zestienjarige Reza komt met zijn moeder en zus tijdelijk naar Nederland om het familierestaurant van zijn oom voor de ondergang te behoeden. Zijn oom heeft zich door creatief boekhouden in de nesten gewerkt en zit daarvoor een celstraf uit. Zijn twintigjarige neef Ayaan wordt opgezadeld met de zorgen voor het restaurant en het gezin.

Ayaan heeft totaal geen affiniteit met het restaurant en denkt maar aan een ding: snel en gemakkelijk geld verdienen zodat hij zijn eigen dromen kan najagen. Om zijn plannen uit te voeren heeft hij echter een handlanger nodig. Reza is daar geknipt voor: hij is familie – een bloedverwant – en bovendien naief en kneedbaar.

Zorgvuldig heeft Ayaan de beroving uitgewerkt: de locatie, het tijdstip, de vluchtauto, de vluchtroute en een alibi. Er kan niets fout gaan. Maar dan gaat het toch gruwelijk mis…

De boeken van Helen Vreeswijk zijn genomineerd voor verschillende prijzen, waaronder de Jonge Jury en de Crimezone Beste Young Adult Thriller Award.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Thriller
Fictie 13-15 jaar
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Van Goor
Eerste editie
09 september 2015
Laatste editie
17 september 2015
ISBN
9789000346585 , 9789000346943


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (23)

Keuze van de redactie

Laat weinig aan de fantasie over

door: Aimee 1 like

Bloedbroeders gaat over Reza, een 16-jarige jongen die zijn dorpje Punjab in India noodgedwongen verlaat om in Nederland voor zijn tante en neef te werken. Zijn moeder en zusje gaan mee. De oom van Reza is opgepakt wegens fraude en nu wordt van de jongen verwacht dat hij meehelpt in het restaurant...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Bloedbroeders

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken