Advertentie

Hendrik Jan Korterink

Artikelen 6 Newsroom 3 beschrijving bewerken

Hendrik Jan Korterink (1955) is een Nederlandse auteur en freelance misdaadjournalist. Hij werkte voor onder meer (Nieuwe) Revu en Panorama. Ook is hij bekend door zijn bijdrage aan diverse misdaadprogramma's op televisie.

Korterink heeft een hele reeks non-fictieboeken op zijn naam staan, waaronder zijn debuut De zwarte schapen van Oranje  (1992), De dynastie Van der Valk  (1996), De wereld van de misdaad  (2008) en De BV Bruinsma  (2011). In 2010 verscheen zijn spraakmakende boek Echte mannen eten wél kaas, waarin hij het verhaal van Maria Mosterd ontkracht door te bewijzen dat haar boek Echte mannen eten geen kaas  (2008) over het vermeende misbruik door een loverboy, een bizarre mix van feiten en vooral veel fantasie is. Samen met zijn dochter, auteur en misdaadverslaggever Anna Korterink, startte hij de serie 'De Liquidatiedossiers' over het grootste misdaadproces uit de Nederlandse geschiedenis: het Passageproces dat in het najaar van 2009 begon. Het eerste deel, De Ros-tapes  (2014), lag een halfjaar later dan gepland in de winkels vanwege een rechterlijk verbod. Ondertussen verscheen begin 2015 wel het tweede deel, Moordmakelaar.

Korterinks website Misdaadjournalist.nl trekt dagelijks rond de 20.000 bezoekers uit verschillende kringen. Onder- en bovenwereld weten hem te vinden met onthullende informatie.

Nieuwste boek

Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink - Hendrik Jan Korterink Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken