Advertentie
Maffiameid

Maffiameid

11
Gelezen 10 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 18 Favoriet 2 Recensies 0
Thrillers & Spanning Gespot 1 Spots 1   Topics 0
Haar moeder is half-Duits/half-Antilliaans met blond haar en groene ogen; haar vader is een donkere Colombiaan. Nina is het mooiste meisje van Curaçao, een prinsesje. Maar haar ouders kunnen haar niet gebruiken, ze groeit op bij stiefouders.
Op haar twaalfde wordt ze weggerukt van het eiland en naar haar moeder gebracht, die als prostituee in Arnhem werkt en samen met haar nieuwe partner Nina genadeloos terroriseert en mishandelt. Ze vlucht. Er volgt een bizar leven tussen junks en hoeren, in Groningen, Twente, Friesland, Amsterdam en Rotterdam.
Nina raakt diep verstrikt in de drugshandel, krijgt een relatie met een van de grootste - maar onbekende - drugshandelaren van Rotterdam, Suriname en de Antillen. Ze wordt een belangrijke drugskoerierster en draait volop mee in de top van het syndicaat.
Jarenlang leeft Nina op het scherpst van de snede. Een aantal keren ontsnapt ze op het nippertje aan de dood. Dankzij haar charme weet ze te overleven. Zelfs de zwaarste crimineel kan niet echt boos op haar worden.
Het boek met Nina's levensverhaal biedt een ongekende inkijk in de even fascinerende als gewelddadige wereld van een misdaadsyndicaat met wortels op de Antillen, in Suriname en in Nederland.
'(...) Een unieke en fascinerende blik achter de schermen van de Hollands-Caribische netwerken. Een duistere onderwereld waar slechts weinigen toegang krijgen.'
Hendrik Jan Korterink (1955) schrijft o.a. voor Nieuwe Revu en Panorama. Eerder verschenen o.a. de bestsellers BV Bruinsma, Haagse penoze en Cor (over Heineken-ontvoerder Cor van Hout). Op zijn website www.misdaadjournalist.nl houdt hij dagelijks het misdaadnieuws bij.
Genre
Thrillers & Spanning , True crime
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Just Publishers
Laatste editie
15 april 2017
ISBN
9789089750389 , 9789089759528 , 9789089750297
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,00 Bestel het e-book € 9,95
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Thriller Café / Thrillers februari 2017
01 februari 2017 11 reacties
  Meer artikelen