Advertentie
De laatste playboy

De laatste playboy

0
Rank 5181 Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 0
Thrillers & Spanning Spots 1   Topics 0
Hein Kips (1945) is een telg uit de Amsterdamse familie die dankzij het reclamedeuntje Liever Kips leverworst dan gewone leverworst! in het collectief geheugen van een groot deel van het Nederlandse volk is opgeslagen.

Dankzij het Kips-familiefortuin kon Kips een goed leven leiden. Met twee uitersten. Aan de ene kant onderhield hij warme contacten met de Amsterdamse penoze, met beruchte figuren als Klaas Bruinsma, Jan Femer en Mink Kok.

Aan de andere kant begaf Kips zich in de wereld van glamour, media en de internationale jet-set. In Nederland verkeerde hij met persoonlijkheden als prins Bernhard en Rijk de Gooyer. Hij trouwde met zangeres Imca Marina. In het buitenland trok Kips op met super-playboy Gunter Sachs, met Brigitte Bardot en vermaarde kunstenaars en had hij een gevaarlijke verhouding met de vrouw van Frank Sinatra.

Hein Kips kende tal van ups, maar ook de nodige downs, zoals een jarenlang verblijf in een erbarmelijke Duitse gevangenis. Voor het eerst en voor het laatst vertelt hij, nu ook voor hem de jaren gaat tellen en hij niets meer te verliezen heeft alles over zijn bijzondere levenswandel en vriendenkring. Hij doet dat met veel humor en een scherp oog voor smeuïge details.

Het boek is een unieke blik achter de schermen van een wereld waar weinigen toegang krijgen. Hein Kips was misschien wel de enige Nederlandse playboy van wereldniveau.

Hendrik Jan Korterink (1955) schrijft o.a. voor Nieuwe Revu en Panorama. Bestsellers waren o.a. BV Bruinsma, Haagse penoze en Cor (over Heineken-ontvoerder Cor van Hout). Recent kwam zijn boek over De Holleeders uit. Op www.misdaadjournalist.nl houdt hij dagelijks het misdaadnieuws bij
Genre
Thrillers & Spanning , True crime
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Just Publishers
Laatste editie
03 februari 2020
ISBN
9789089750099
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Door lezers

Thriller Café / Waar kijk jij naar uit in november?
01 november 2019 68 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic