Advertentie

Henriëtte Kan-Hemmink

beschrijving bewerken

Henriëtte Kan-Hemmink (Nijverdal, 1957) is een Nederlands auteur voor zowel kinderen als volwassenen. Ze schrijft ook onder de naam Henriëtte HemminkNa de Pedagogische Academie werkte ze korte tijd als docent in het onderwijs. Naast het lesgeven bleef ze schrijven en publiceerde ze verhalen in Viva en Libelle. Van haar hand verschenen ook twee poëziebundels.

Hemmink produceerde een groot aantal kinder- en jeugdboeken, waarvan de tussenstand in 2013 op meer dan honderd stond, de meeste voor de leeftijdscategorie 9-12 jaar. Bekende en populaire series van haar hand zijn 4Ever Dance, de Sammie-serie, de Ranger-serie en Pony Friends. Ze schreef ook enkele jeugdromans, zoals Wie is Catharina?  (2014).
Inmiddels publiceerde ze ook enkele thrillers voor volwassenen, waarvan Gebonden liefde (februari 2013) haar debuut was. Daarna volgden in snel tempo Vleugels in het gras  (oktober 2013), Vluchtig  (oktober 2014) en Het geheim der eersten  (november, 2014).

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken