Advertentie

Howard Marks

Artikelen 1 beschrijving bewerken

Howard Marks (Kenfig Hill, Wales, 1945) is een Britse auteur die vooral bekendheid kreeg onder zijn bijnaam Mr. Nice. Hij studeerde natuurwetenschappen, geschiedenis en filosofie aan Oxford University. Later werkte hij bij de Britse geheime dienst, alvorens berucht én uiterst populair te worden als de grootste Britse drugsbaron aller tijden. Marks werd gezien als de ‘meest stijlvolle en aardigste crimineel ooit’ .

In 1996 tekende hij zijn levensverhaal op in zijn bestseller Mr. Nice  (1996), die eind 2010 werd verfilmd met in de hoofdrollen Rhys Ifans en Chloë Sevigny. Daarnaast vergaarde hij bekendheid met zijn spectaculaire live-voordrachten over zijn turbulente leven, zijn populaire website en zijn bedrijfje in cannabiszaad, de Mr. Nice Seed Bank.

Marks schreef daarna nog enkele thrillers, waaronder Sympathy for the devil   (2010) en The score  (2013) met detecive Catrin Price in de hoofdrol, maar deze werden vooralsnog niet naar het Nederlands vertaald. 

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken