Advertentie

Jason Mott

beschrijving bewerken

Jason Mott (Bolton, North Carolina, 1978) is een Amerikaanse dichter en auteur. Hij studeerde poëzie en literatuur aan de University of North Carolina in Wilmington. Zijn gedichten werden in diverse literaire tijdschriften en dichtbundels gepubliceerd, wat hem een nominatie voor de Pushcart Prize Award opleverde, een prestigieuze literaire prijs die eerder aan onder anderen John Irving en Raymond Carver werd toegekend. Motts gedichten werden in twee verzamelbundels uitgegeven: We call this thing between us love  (2009) en “…hide behind me…”  (2011). 

De teruggekeerden  (The returned, 2013) is zijn spannende prozadebuut. Hoe bijzonder dit boek is, blijkt uit het feit dat alleen op basis van het ongecorrigeerde manuscript een 'bidding war' uitbrak over wie de filmrechten zou krijgen. Uiteindelijk won Plan B, de productiemaatschappij van Brad Pitt, die in samenwerking met de televisiezender ABC de tv-serie Resurrection ontwikkelde. Het eerste seizoen werd in 2014 op de Amerikaanse televisie uitgezonden. Ook in Nederland startte SBS 6 met de serie.

Het intrigerende thema van De teruggekeerden  is, zo zegt Mott zelf, voortgekomen uit een droom waarin hij thuiskwam en zijn moeder aan de keukentafel trof, waarna een uitgebreid gesprek volgde. Zijn moeder was toen al twaalf jaar dood, maar in zijn droom was ze zijn leven weer binnengestapt alsof er niets gebeurd was, en dat liet hem niet meer los.

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken