Advertentie

John Hart

Spots 1 beschrijving bewerken

John Hart (1965) is geboren en getogen in Durham, North Carolina. Hij studeerde Franse Literatuur aan het Davidson College, vervolgens Boekhouden en tenslotte Rechten Hij werkte vervolgens als bankbediende, beurshandelaar in Wall Street, advocaat en barman in Londen. Tussendoor deed hij ook erg bizarre dingen zoals teakhouten schepen zandstralen aan de kust, en aan helikopters werken in Alaska. Uiteindelijk gaf hij alles op om zijn droom te realiseren: een boek schrijven. Gedurende een vol jaar zonderde hij zich af om te schrijven, en het resultaat was De wet en de leugen, zijn eerste thriller uit 2006.

Zowel voor zijn tweede als voor zijn derde thriller (Gevaarlijke onderstroom  uit 2007 en Onschuld  uit 2009) kreeg hij een Edgar Allan Poe Award; Hart is daarmee de eninge auteur ooit die een Edgar won voor twee opeenvolgende boeken. Verder won hij ook een Barry Award, een SIBA Book Award en een Ian Fleming Steel Dagger.

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken