Advertentie

Joss Stirling

Spots 7 beschrijving bewerken

Joss Stirling is het pseudoniem van Julia Golding (1969). Ze studeerde Engelse literatuur aan Oxford University en werkte vervolgens als Brits diplomaat en politiek adviseur. Onder de naam Stirling en haar tweede pseudoniem Eve Edwards schreef ze tientallen boeken voor kinderen en young adults, voornamelijk in de genres historische fictie en fantasy.

Als liefhebber van ‘dark romances’ publiceerde ze onder de naam Stirling vanaf 2010 een serie YA-thrillers. De trilogie Soulmates gaat over de zeven Benedict-boys die op zoek zijn naar hun zielsverwant. Tijdens Stirlings onderzoek voor het eerste deel in de serie – Het verhaal van Sky  (Finding Sky ) – volgde ze Sky’s spoor van de indrukwekkende Rocky Mountains en bracht tevens een bezoek aan Las Vegas. Ze voltooide de trilogie met Het verhaal van Crystal  (Seeking Crystal, 2012). Finding Sky  belandde direct op de shortlist van de Duitse Jeugdliteratuurprijs. 

De veelbekroonde bestsellerauteur debuteerde in 2008 met The Diamond of Drury Lane.  Van haar boeken werden wereldwijd meer dan een half miljoen exemplaren verkocht.

 

Nieuwste boek

Pakket: Young Detective Agency - Joss Stirling Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Readers Café / Readers' Picks: Summer Reads
12 juni 2018 5 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken