Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Julie Parsons

beschrijving bewerken

Julie Parsons (1951) is een Ierse auteur. Ze werd in Nieuw-Zeeland uit Ierse ouders geboren, woonde daar tot haar twaalfde jaar en verhuisde met het gezin in 1963 naar Ierland. Ze studeerde aan de katholieke universiteit in Dublin. Daarna werkte ze een periode als radioproducent, en vervolgens voor het Ierse nationale televisiestation RTE als televisieproducent. Maar vanaf 1996 vervulde ze haar droomwens en begon ze met schrijven. 

Parsons brak internationaal door met haar spannende en fraai opgebouwde literaire thriller Het laatste vonnis  (Mary, Mary, 1998), dat uitendelijk in zeventien landen werd gepubliceerd. Daarna volgden in rap tempo De minnegift  (The courtship, 1999) en Wraakgodin  (Eager to please, 2000), die eveneens wereldwijd werden uitgebracht. 

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken