Advertentie

Larry Niven

Artikelen 2 Spots 5 beschrijving bewerken

Laurence Niven (Los Angeles, Californië, 1938) is een Amerikaanse sciencefiction- en fantasyschrijver. Hij is tevens een bekend scenarioschrijver voor series als Star Trek en Land of the lost.

Zijn bekendste roman is Ringwereld  (Ringworld, 1970), een vierdelige serie die hij in de periode 1970-2004 schreef. Hij won hiermee de Hugo Award, de Nebula Award en de Locus Award, die alle drie gelden als de belangrijkste prijzen binnen de SF- en fantasyliteratuur en die Niven later nog meerdere malen zou winnen.

Niven schreef een groot aantal sciencefiction- en fantasyromans, waarvan vele titels ook in Nederland werden uitgegeven. Zo werd de gehele Ringworld-reeks naar het Nederlands vertaald, de Integral trees-serie (1976-1987), de The magic goes away-serie (1978-2005), de Heorot-serie (1987-1997), en andere series en standalones van zijn hand. Zijn latere werk schreef Niven meestal in samenwerking met de co-auteurs Jerry Pournelle, Steven Barnes en/of Edward M. Lerner

Nieuwste boek

De lange arm van Gil Hamilton - Larry Niven Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / 7 x Klassieke monsters
07 augustus 2018 6 reacties
Scifi & Fantasy Club / 7x Fantastische planeten
07 juni 2018 14 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken