Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lars Kepler

Artikelen 22 Newsroom 2 Spots 12

Achter het pseudoniem Lars Kepler schuilt het Zweedse schrijversechtpaar Alexandra Coelho (Helsingborg, 1966) en Alexander Ahndoril (Upplands Väsby, 1967). Met hun thrillerdebuut Hypnose  (Hypnotisören, 2009) behaalden ze de internationale bestsellerstatus. Men bestempelde het duo al snel als de Zweedse tegenhanger van Nicci French

Van hun eerste vier thrillers rond de sympathieke en charismatische Fins-Zweedse inspecteur Joona Linna werden alleen in Nederland al meer dan 500.000 exemplaren verkocht. Het vijfde deel in deze lijvige serie, Stalker  (2014), werd in Nederlandse vertaling onder dezelfde titel uitgebracht. Getuige  (Eldvittnet, 2011) en Slaap  (Sandmannen, 2012) werden beide genomineerd voor de Crimezone Thriller Award in de categorie buitenland. Inmiddels verscheen hun werk in bijna veertig landen en werden wereldwijd vijf miljoen exemplaren verkocht. Naast de Linna- thrillers besloot het echtpaar een nieuwe trilogie te gaan schrijven. De serie en tevens het eerste deel kreeg de naam Playground  (2015) en combineert hun beeldende en snelle stijl met mythische verhaalelementen. 

Het pseudoniem Lars Kepler is een eerbetoon aan de overleden Zweedse schrijver Stieg Larsson en aan de Duitse wetenschapper Johannes Kepler.

 

Laatste bewerking door Sander Verheijen op 02/12/2018
Auteursfoto: Wikipedia foto
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Door lezers

Literatuur uit het hoge Noorden / De favoriete thrillerauteurs van Kitty
31 mei 2020 60 reacties
Thriller Café / Thriller Club tipt voor Thriller Magazine Challenge
04 juni 2019 18 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken