Advertentie

Leif G.W. Persson

Artikelen 1 beschrijving bewerken

Leif G.W. Persson (Stockholm, 1945) is een Zweedse auteur en tevens hoogleraar criminologie. Hij hoort bij de bestsellerauteurs van Zweden.

Hij debuteerde in 1978 met de thriller Grisfesten (Het varkensfeest ), al snel gevolgd door Profitörerna (1979), dat werd vertaald als De profiteurs. In deze boeken is de hoofdrol weggelegd voor politieman Lars M. Johansson. Daarna volgde meer werk van Perssons hand, waarvan een groot deel naar het Nederlands werd vertaald. In 2013 publiceerde hij Den sanna historien om Pinocchios näs  (Het ware verhaal achter Pinokkio's neus), het derde verhaal in de reeks met detective Evert Bäckström als belangrijkste personage.

Perssons boeken werden in meer dan twintig landen uitgegeven. De auteur mocht reeds vele prestigieuze prijzen in ontvangst nemen, waaronder The Glass Key Award voor beste Scandinavische thriller 2010 en de Swedish Academy of Crime Writers' Award voor beste Zweedse thriller in 1982, 2003 en 2010.

Nieuwste boek

Het ware verhaal achter Pinokkio's neus - Leif G.W. Persson Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Leif G.W. Persson

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken