Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mario Puzo

Artikelen 1 Spots 1 beschrijving bewerken

Voordat hij in 1969 The Godfather  publiceerde had de Amerikaanse bestsellerauteur Mario Puzo (Manhattan, New York City, 1920 - West Bay Shore, New York, 1999) al twee literaire romans op zijn naam staan. In The Godfather  beschreef de Amerikaan het wel en wee van maffiafamilie Corleone in New York. De geruchten dat Puzo de wereld ooit van binnen moet hebben, gezien bleven bestaan. Hij vond dit een van de grootste complimenten voor zijn werk. Puzo won tweemaal een Acadamy Award (1972 en 1974) voor de filmscenario's die hij zelf schreef voor The Godfather I en The Godfather II. 

Na De Peetvader  (The Godfather ) schreef Puzo in 1983 het vervolg, De Siciliaan  (The Sicilian ). Na zijn dood verscheen het derde deel in de maffiareeks: Omertà  (Omertà, 2000). Mark Winegardner schreef nog twee vervolgboeken: De terugkeer van de Peetvader  (The Godfather returns, 2004) en De wraak van de Godfather  (The Godfather's revenge, 2006). Ook John Follain droeg bij aan het succes van Puzo met zijn uiterst grondig gedocumenteerde boek over de maffiafamilie waarop Puzo zijn Godfather-trilogie had gebaseerd. In 2008 publiceerde Follain The last Godfathers, dat in Nederland verscheen onder de titel De laatste Godfathers: Een eeuw lang Corleone.

Puzo was gefascineerd door de renaissance en Italië, en door de familie Borgia, die model stond voor zijn magnum opus over paus Alexander VI en zijn familie, De Familie  (The family2001).  Na zijn dood werd het werk voltooid door zijn vriendin en auteur Carol Gino.

Nieuwste boek

Meer over Mario Puzo

  Meer artikelen

Door lezers

Thriller Magazine / Maak kans op de jubileumeditie van De Godfather (enquête)
19 februari 2019
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken