Mel Wallis de Vries Auteur

Hebban-auteur


464 lezers volgen deze auteur

Mel Wallis de Vries

Artikelen 33 Newsroom 9 Spots 7 Topics 1

Mel Wallis de Vries (1973) is een van de succesvolste jeugdthrillerauteurs van Nederland. Ze studeerde journalistiek in Groningen en werkte als freelancejournalist voor dagblad de Telegraaf. Na de geboorte van haar dochter in 2005 stopte ze met werken en combineerde ze het freelance schrijven met het moederschap. Haar boeken zijn razend populair en worden door een grote en sterk groeiende groep fans verslonden. De verhalen zijn vlot en realistisch geschreven en spannend tot de laatste bladzijde. De boeken van Wallis de Vries werden al in verschillende landen uitgegeven. 

De auteur won in 2012 de Prijs van de Jonge Jury met haar boek Vals  (2010). Deze prijs won ze nogmaals in 2014 met haar boek Klem  (2012). In oktober 2014 ontving ze tijdens het het Nederlands Thrillerfestival in Zoetermeer de Hebban Crimezone YA-Thriller Award voor haar boek Wreed  (2013). Nog in dezelfde week lag haar volgende boek, Shock, al in de winkels.

Nieuwste boek

Door lezers

Liefde voor YA / Thrillers en spannende boeken uit de Lage Landen
22 februari 2019 1 reactie
Boekenbengels en Leesbeesten / Stem nu voor de Hebban Jeugliteratuur Clubprijs 2018!
16 juli 2018
  Meer artikelen van lezers

Topics

Op zoek naar 'Fout' van Mel Wallis De Vries
door Bartizz 9 reacties 1 like

Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Mel Wallis de Vries


Gesponsorde boeken