Komt iedereen nog terug?
Vals van Mel Wallis De Vries is een jeugdthriller met diverse onverwachte wendingen.
Het is kerstvakantie Abby, Kim, Pippa en Feline gaan naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, de telefoons werken niet en het dichtstbijzijnde huis is ver weg. Plots verdwijnt Kim na een ruzie. De overgebleven vriendinnen zijn bezorgd, maar denken dat Kim terug naar Amsterdam is. Als Feline ook verdwijnt, is er angst. Pippa en Abby kunnen door het slechte weer geen kant op. De sfeer wordt anders. Zullen ze het overleven?
Zoals we kennen van de auteur is de proloog spannend en een goede toon is gezet om effectief verder te gaan lezen.
De auteur is gekend om vlot, krachtig en mysterieus te schrijven.
Ik vind het fijn dat het boek ingedeeld is in vier delen, ieder deel bevat het perspectief van één van de vier vriendinnen. Zo komen we als lezer meer over het personage te weten omdat onderling niemand iets zegt over wat er bij hen thuis afspeelt. Tijdens deze hoofdstukken komen er diverse onderwerpen naar voren: scheiding, bedrog, verdriet, geldzorgen, alcoholgebruik. Ieder onderwerp komt kort en krachtig naar voren.
Voor mij is de rode draad in het verhaal: wees eerlijk, daar ben je het beste mee ondanks het niet altijd evident is.
De auteur is gekend om vlot, krachtig en mysterieus te schrijven.