Een prachtverhaal met meerdere boodschappen.

Met jou is het anders volgen we als lezer het verhaal van Nolan. Hij is op school populair, speelt basketbal en kan alles aan. Helaas loopt het thuis anders of op school. De moeder van Nolan lijdt aan jongdementie waardoor de zorg van zijn jongere zus vooral op hem ligt. Zijn vader neemt 2 jobs om alles bol te werken en zijn oma helpt ook waar kan. Maar er moet een oplossing komen, zelf daarvoor gaat Nolan ver. Op een bepaald moment wordt er vijfduizend pond aangeboden voor een interview te doen nadat er een filmpje online de ronde doet met Nolan die zingt en danst in een ... rokje. Vanuit het niets is Nolan het gespreksonderwerp overal waar je maar kan denken. En leert hij Louis beter kennen. Zal alles opgelost geraken?

Van begin tot einde zat ik in het verhaal. Ik voelde mee met Nolan. Ik hield het niet altijd even droog.

Als lezer krijg je een inkijk in de wereld van een 17-jarige. Er komen diverse onderwerpen naar voren: verliefdheid, onzekerheid, hulpverlening, geldzaken, pesten, homofobie, … Alles is zeer mooi verwerkt in het verhaal. Hanne Eerdekens is een auteur die ik ga volgen en zeker meer van wil gaan lezen.

Dit verhaal is voor velen een herkenning en dit helaas nog steeds in 2026, erg. Ik denk wel dat velen dit boek als steun kunnen zien en zeggen van: je bent niet alleen.

De rode draad voor mij is dat niets alleen hoeft gebeuren, als je je omringt door de juiste personen kom je ver en valt alles goed op zijn plaats. Ook wil het afkomen van labels zetten, want uiteindelijk is iedereen anders en gelijk tegelijk.

Ik ben fan! Zeker de moeite om te lezen.

Meer recensies van Kayleighsbooksadventure

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.