Bree, ik ga je missen.
Ik heb vorig jaar het kleine boekje van Stephenie Meyer, de eclips novelle gevonden op een rommelmarkt. Dit dun boekje vertelt het verhaal over het korte leven van Bree Tanner. Dit boek past perfect na eclips.
Ik vind dit boek een goede aanvulling van de serie. Er staat veel side informatie in, om alles beter te begrijpen hoe en wat.
Deze invalshoek is anders of anders. In plaats van het perspectief van Bella te hebben, lezen we het vanuit Bree Tanner, zoals de titel het ook verklapt.
Als lezer kom je meer te weten over het leven van Bree als jonge vampier. Hoe ze zich gedraagt, wat haar leven inhoudt, wat ze doet, hoe ze denkt, enz. Ze is slimmer of de meeste andere nieuwe vampiers. Ze heeft inzichten en leert vertrouwen te hebben in andere mensen rond haar om zo haar eigen kennis uit te breiden.
Ik had te doen met Bree. Zowel als mens had ze geen gemakkelijk leven, maar als jonge vampier ook niet. Ze heeft beide niet gewild en wat ze wel wilde, was te te laat voor, helaas.
Conclusie: een zeer fijne aanvullen, als ik het geweten had, had ik dit direct na eclips gelezen. Wel fijn om op latere leeftijd de vampierwereld terug een bezoekje te brengen. Eens een vampierlover, altijd.