Spelregels kunnen leuk zijn
Spelregels, het derde en laatste deel van de serie van Cora Carmack.
We volgen als lezer Nell. Ze is een student die houdt van leren, plannen en georganiseerd zijn. Ze heeft ambities en weet wat ze wil voor haar toekomst, maar zal dit blijven? Haar huisgenoot wijst haar erop dat ze misschien nog even moet genieten van het student zijn en even de boeken aan de kant moet leggen. Na denken, volgt Nell de raad op. Ze maakt een bucketlist met items die ze voor het afstuderen gedaan wil hebben: zat worden, feesten, ontmaagd worden, enz. Zal het haar lukken om de lijst af te werken en brengt ene Torres haar idee niet in gedrang?
Vanaf de eerste bladzijde voelde ik mij verbonden met Nell. Ik heb veel gelijkenissen met haar en vond het meteen leuk om te lezen. Ik hou van de serie en vind het jammer dat dit het laatste deel is.
De schrijfstijl van Cora Carmack is vlot, realistisch, speels, lerend en vooral toegankelijk. Er zijn twee perspectieven in het verhaal. Nell en Torres. De afwisseling die gemaakt wordt, is fijn. Het brengt spanning, hilariteit en inzicht mee van beide kanten.
Daarnaast is het fijn om de voorgaande personages af en toe aan bod te krijgen in het deel. Zo spelen ze nog steeds een rol in de serie en kan je ze blijven volgen.
Zowel Torres als Nell groeien en bloeien op diverse manieren. Zeer leuk om hun verhaal te mogen ontdekken in deel 3.
Als ik alles bekijk van de cover tot de titel tot de inhoud van het boek, vind ik alles mooi passen en een eenheid vormen.
Dit boek of beter gezegd de serie is voor lezers die houden van spice sport verhalen die afspelen in de studententijd. Als dit zo is, lees zeker de boeken!