Warmte en koude tegelijk.

Jaren geleden had ik al een zwak met alles rondom het titanic gebeuren. Deze zomer heb ik het boek, de verloren zus van Katheen MCGurl gevonden op een rommelmarkt en na het lezen ervan had ik tranende ogen, wat een boek.
Dit boek is een grote aanrader. Zeker voor lezers die houden van diepgang, liefde, verlies en vooral emoties uiten bij het lezen.
Het verhaal gaat over Emma die haar droom werkelijkheid ziet worden als ze een baan als stewardess krijgt bij één van de grote oceaanstromers. Na haar vaders dood kan de familie alle extra centen goed gebruiken. Haar moeders stemt hierin mee en de eerste reis die Emma meemaakt komt er snel aan. Na enige ervaring op te doen, kan Emma met de Titanic mee. Haar zus, Ruby die normaal niet van de zee en alles errond houdt, gaat ook mee. Maar wat emma niet weet, is dat Ruby een groot geheim heeft.
Ruim een eeuw later stuit Harriet bij het zolderopruimen op een oude kofferdoos van haar overleden oma. In de koffer zit een foto van 3 meisjes, de zussen Higgins. Haar oma heeft altijd verteld zat ze nog 1 zus had maar geen 2. Wie is de andere vrouw op de foto?
Ik hou van de schrijfstijl die MCGurl heeft. Het is zacht, liefdevol, emotioneel en puur geschreven. De afwisseling van heden en verleden vind ik altijd een leuk gegeven. Alle puzzelstukken die voorkomen maken samen op het einde van het boek een mooie puzzel. En een traan bij de lezer.
Het boek is gebaseerd op de memoires van Violet Jessop, zij was een titanic overlevende en heeft op de 3 zusterschepen gezeten: Olympic, Titanic en Britannic.

Meer recensies van Kayleighsbooksadventure

Tegenpolen trekken elkaar aan in deze heerlijke roadtrip-roman boordevol humor en romantiek. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.