Advertentie

Minette Walters

Artikelen 3 Spots 5 beschrijving bewerken

De Engelse misdaadauteur Minette Walters (Bishop's Stortford, 1949) studeerde Frans en literatuurwetenschappen aan de universiteit van Durham. In Londen werkte ze lange tijd voor verschillende vrouwenbladen, eerst als redacteur, later als freelance auteur van artikelen en korte verhalen.

Ze debuteerde in 1992 met Het IJshuis, een zinderende thriller over vooroordelen en wraak rond drie vrouwen. De BBC-verfilming ervan trok ook op de Nederlandse televisie veel kijkers, evenals het later verfilmde De Beeldhouwster
De grote kracht van Minette Walters is dat iedere misdaadroman volslagen anders is dan de voorgaande. Walters heeft geen vaste protagonist, maar weet niettemin met elk boek te scoren. Daarbij komt dat ze een knap oog heeft voor de zwakheden van de mens en die scherp weet te verwoorden.
Walters werd meerdere malen genomineerd voor haar werk en won ook gerenommeerde prijzen, waaronder de Golden Dagger Award voor Het heksenmasker (1994) en Vossenhuid (2002), en de Edgar Allen Poe Award voor De beeldhouwster (1993).

Nieuwste boek

Het vallen van de nacht - Minette Walters Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Meer over Minette Walters

  Meer artikelen

Door lezers

Scifi & Fantasy Café / 7x Huiveringwekkende plekken
07 oktober 2018 4 reacties
Feelgood Café / Groepsrecensie: Het laatste uur - Minette Walters
27 mei 2018 9 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken