Advertentie

Het boek gaat naadloos verder waar deel 1 ( Het laatste uur ) ophield. Het is daarom wel handig om dat boek eerst te lezen, anders mis je toch wel wat essentiële informatie.

Het verhaal is weer net zo spannend als het eerste deel. De pest is voor een groot deel voorbij en Thaddeus gaat met zijn jongens het graafschap door om de stand van zaken op te nemen. Dat wordt hen niet door iedereen in dank afgenomen.

De vrijheidsstrijd van Lady Anne, voor haar slaven, is indrukwekkend. Dwars tegen alle mannen in die het beter denken te weten. Zeker ten opzichte van een vrouw. Toch blijft ze doorzetten en ik kan daar alleen maar bewondering voor hebben. Je zou bijna wensen dat er echt een Lady Anne bestaan heeft.

Het verhaal gaat over de macht van mannen en de kerk. Over een vrouw die er met haar bevolking tegen vecht. Over verraad.

Ik vind het echt een heldinnen roman.

Historische romans waren in het verleden niet echt de eerste boeken die ik pakte. Ja, over de beide wereldoorlogen. Maar over bijvoorbeeld de Middeleeuwen…Echt niet! Maar mede door deze boeken van Minette Walters ga ik het genre steeds meer waarderen.

Mijn oordeel: GOED

Reacties op: Heldinnenroman

7
Het vallen van de nacht - Minette Walters
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker