Fijn boek, geen thriller
Wat is een thriller? En wat verwacht je van een thriller? Het is een eindeloze vraag waar, denk ik, geen eenduidig antwoord op bestaat. Wat de ene lezer als een thriller zal ervaren, vindt de ander misschien het meer een roman.
Dat is, wat mij betref, bij dit boek ook het geval. Ik vind het geen thriller, maar eerder een roman. Een familiegeschiedenis.
En als ik het zo ook beschouw, dan is het een heel fijn boek, dat ik met plezier heb gelezen.
Darline weet goed de sfeer te beschrijven. Ik voelde mij met Amanda op het terrasje bij de Markt zitten. Kon bij wijze van spreke de geuren ruiken.
Het verhaal is interessant en maakte dat ik door wilde lezen. Dat het geen simpele geschiedenis zou zijn die Amanda kwijt is, is op voorhand duidelijk.
Stukje bij beetje leer je, samen met Amanda, haar geschiedenis kennen. Soms vermoedt je als lezer al eerder iets, maar dat maakt het verhaal alleen maar interessanter.
Nee, ik vind het zeker geen thriller, maar een boek over familie en psychologie. En daardoor minstens zo interessant. Voor mij in ieder geval