Leuk
Met de voorganger Sugar Crush had Sandra mij blij verrast. Ik vond het een leuk verhaal. En dus was ik ook erg nieuwsgierig naar dit Kerstverhaal.
Nou moet ik eerlijk bekennen dat, sinds mijn oma overleden is, ik Kerst helemaal niet zo leuk meer vind. Van mij hoeft al die drukte en ( vaak gemaakte ) gezelligheid niet. Omdat het zo hoort? Pffff. Ik heb niet eens een kerstboom.
Ik kon mij dus erg vinden in het standpunt van Leon over Kerst. En om de term waarmee hij Manon omschrijft: Kerstzilla. Een luide lach klonk hier.
Toch gaat het verhaal eigenlijk niet eens echt over Kerst. Kerst wordt vooral gebruikt om de sfeer en gemoedstoestand weer te geven. Dit verhaal had echt niet in een andere tijd van het jaar kunnen spelen. Dat had minder “gevoel” gegeven.
Het verhaal was minder verrassend dan de voorganger, maar toch heb ik mij met het verhaal vermaakt. Ook omdat ik zelf een pup van 5 maanden heb en dus situaties maar al te goed herken.
Leuk verhaal. En met een kop warme choco ( al dan niet met slagroom ) en uiteraard een Kerstzuurstok, een leuke manier om tijd te verdrijven.