Flinterdun

Juul Juul
29 mrt 2022

Oh wat hink ik op 2 gedachten zeg! Dit is geen makkelijk verhaal om een mening over te schrijven.

Laat ik positief beginnen. Het onderwerp van het verhaal is een belangrijke in deze tijd waarin ons leven zich vooral online afspeelt. En waar het echt niet altijd rozegeur en maneschijn is. De onlinewereld kan een behoorlijk nare en hatelijke wereld zijn. Dit verhaalt waarschuwt daarvoor. En, ook heel goed, achterin staan er voorbeeldonderwerpen om het gesprek met je puber hierover te hebben! Het doel van het verhaal is absoluut goed.

Maar…de uitwerking is, om het zacht uit te drukken, magertjes. De zinnen lopen niet allemaal even vlot, met onlogische woordvolgordes. En nee, dat ligt niet alleen aan het verschil Nederlands – Vlaams.

Het verhaal is flinterdun. En de schrijver wil te veel in te weinig woorden vertellen. Waardoor het haastig overkomt en er het een los-vastverhaal wordt. En wat jammer dat de schrijver gebruik maakt van echte trollen als bad guys. Het is, naar mijn zin, daardoor te letterlijk. En te voor de hand liggend. Ik kan weinig positiefs aan het verhaal ontdekken, afgezien van het belangrijke onderwerp.

Meer recensies van Juul